Ce facem – The Forge Spirit

Programul de pregătire fizică Forge Spirit:

  • se concentrează pe calitățile motrice dobândite prin practicare și nu pe hipertrofie musculară (aspectul fizic obținut în urma antrenamentului)
  • este adaptabil la orice nivel de pregătire fizică și se poate aplica ușor de plaja de vârstă vizată
  • toate exercițiile prezintă multiple variante de scalare
  • orice antrenament de bază și exercițiile din care este compus se personalizează incognito pe fiecare participant în parte, păstrând stimulul principal și obiectivul. Astfel, în timpul unei ore, toți participanții lucrează raportat la capacitățile lor și, în timp, li se creează un parcurs individual personalizat integrat în parcursul general al grupei cu care se antrenează.
  • promovează auto-determinarea
  • promovează valori sociale pozitive (fair-play, respect, cooperare, onestitate, susținere reciprocă)
  • este un program de antrenament unisex - acordă șanse egale participanților indiferent de gen
  • nu necesită o investiție inițială în echipament sportiv specific din partea participanților (se pot antrena o perioadă lungă de timp cu același echipament pe care îl folosesc la orele de sport de la școală)
  • folosește exerciții provenite din mai multe ramuri sportive, a.î. scoate în evidență aptitudini deosebite pentru un anumit tip de sport, generând astfel un potențial de opțiune de carieră pentru cei interesați de dezvoltare pe ramura sportivă
  • se pliază pe regimul competițional al IFFF & CrossFit, oferind încă o direcție potențială de opțiune de carieră pentru cei interesați de ramura sportivă

Donează și tu!

Rezultate pe plan sportiv


În plan sportiv, cel mai important factor de luat în calcul este faptul că nu am demarat programul cu o selecție a participanților bazată pe criterii de abilități fizice. Motivul eliminării acestei selecții uzuale în programele sportive este scopul programului nostru: dezvoltarea pe plan personal, socio-afectiv, a participanților.

Astfel, de la început, grupele au conținut o plajă largă de abilități și capacități motrice. Participanții au fost testați în etapa 1 nu în scop eliminatoriu sau de departajare, ci pentru a li se stabili nivelul de start (baseline) și a putea măsura dezvoltarea după primul ciclu de pregătire.

Pe lângă aceste aspecte, luând în calcul și factorii:
- timpul scurt avut la dispoziție cu participanții în sală până la declanșarea epidemiei de Sars-Cov-2
- frecvența încă redusă a antrenamentelor
Putem spune că rezultatele participanților care s-au menținut în program sunt notabile.


Cine suntem Contact

41
copii

cu vârsta între 12-14 ani care au participant

19360
km

parcurși de copii și echipa de proiect

116
ore

de antrenament

1155
porții

de mâncare asigurate copiilor


La elementele tehnice toți participanții au reușit să deprindă mișcările complete la un nivel bun de calitate și le execută corect la nivelul de dificultate adaptat fiecăruia.


Menționăm aici ca rezultat notabil faptul că dintre participanții de gen feminin au reușit să execute elemente care potrivit baremelor sportive școlare aferente vârstei lor sunt considerate imposibile - tracțiunile la bară. Majoritatea execută elementul corect cu ajutorul unei benzi elastice, iar câteva dintre participante au reușit să facă 3+ repetări în serie la liber.”

La elementele de forță participanții au deprins mișcările corecte și au evoluat până la o bază de dezvoltare potrivită nivelului fiecăruia.


Având în vedere plaja de abilități menționată anterior, s-a observat dezvoltare de la capacitatea de executa o semi-flotare (cu genunchii jos) corect acolo unde la start acest lucru era imposibil, la capacitatea de a executa serii de genuflexiuni sau îndreptări la 80-100% din greutatea corporală acolo unde de la start se observaseră capacități avansate.”
prin sport schimbam destine site
Donează și tu!